♥ Knäckebrödsbak

Tror jag har glömt bort att skriva om ett knäckebröd jag brukar baka.
Fick receptet av en kollega o det är perfekt att ha en burk med knäckebröd på bänken när suget kommer :) Det är supergott o måste ju bara va nyttigt med alla frön o grejs i.
 
 
Recept kommer här:
 
1 dl majsmjöl
1 dl rågmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokhett vatten
Flingsalt att strö över
 
Blanda alla torra ingredienser och häll på oljan, rör om och tillsätt vattnet. Rör om tills du får en jämn smet (den är kladdig) Häll ut smeten på en bakplåtsklädd plåt och lägg ett bakplåtspapper ovanpå. Tryck ut smeten/degen tunt (det går lättast med en kavel tycker jag) Strö över flingsalt (jag brukar kavla in saltet så det fastnar ordentligt) Skär i rutor så blir det lättare att få fina knäckebröd när det är dax att bryta brödet. Grädda mitt i ugnen i 150* i ca 60 minuter. Låt svalna och bryt isär. 
 
Jag brukar bara ta en halv sats till en stor vanlig plåt eftersom att jag tycker om när knäckebrödet är supertunt, men det är en smaksak. 
 
Vansinnigt gott o lite beroendeframkallande!! 
 
Man slänger ihop det på två röda men det tar ju ett tag i ugnen :)