Saker man kan göra för att fördriva tiden på båten...

Att fördriva tiden på Gotlandsbåten som tar tre timmar, är inte det roligaste när man åker själv... Iaf så är man så illa tvungen.


Saker man kan göra för att fördriva tiden:

Äta, dyrt o inte så gott på båten... tog med egen frulle idag. Kände mig som en mupp när jag började plocka fram min lilla matsäck i mina små tupperware-burkar. Yoghurt, lite müsli, solrosfrön o kokt ägg till det. Inte nog med det tog jag upp en våtservett från min väska, en väska som innehåller allt. DÅ kände jag mig verkligen mupp...


Läsa bok, vilket jag tycker är lite jobbigt eftersom att jag bara läser böcker med mycket humor... jag skrattar ofta högt när jag läser o det blir så pinsamt när man sitter med 405 andra resenärer.


Se film. Jag tar nästan alltid med mig min dator på båten. Där har jag samma problem som när jag läser... känslomänniska som jag är sitter jag ofta o gråter o skrattar till film o tv... vilket jag helst INTE gör tillsammans med 450 andra resenärer som inte har nån aning om vad jag ser på för tårdrypande film.


• Man kan sitta o tjyvlyssna på andra resenärer, DET är rätt kul! Satt o lyssnade på ett äldre par (tja i mamma o pappas ålder då). Det är ju märkligt vad kvinnor trippar runt för sina män! Blev nästan lite förbannad! Varför ska kvinnor hålla på o passa upp på dem o serva som om de vore nån jävla hushållerska?! O så när helt plötsligt mannen gör nåt bra typ hämta en jacka åt sin fru i bilen på bildäck, ja då ska hon höja honom till skyarna o "tack min ängel"! Det är precis som att det är så självklart att frun ska passa upp på sin man men när han gör en liten vänlig handling så ska hon minsann tacka o buga! "vill deu ha kaffi neu?" Naj bare om due vill de". "Vill due ha någe i kiosken? Ja kan gå för di, va vill due ha då?" Precis det här handlar det om i min bok som jag läser nu o det kanske är därför jag reflekterade över det ännu mer idag...  Det mest irriterande är nog mannens överlägsna uppsyn! Han sitter i en självsäker ställning o låtsat va så jävla bäst! SÅNT irriterar jag mig på så jag kan kräx!! Översittargubbe! O så skrattar han sådär lite översittar-aktigt o nedvärderande! Usch för såna typer!! De sitter mest o surar o tittar inte ens på varandra. Hon har löst korsord oavbrutet under hela resan o han bara sitter där med benen i kors...  (Ändrade dock lite uppfattning senare... när jag skulle dra ur sladden till datorn. Jag log lite snällt mot den sura gubben o han log tillbaka... sen log han hela tiden medan tanten såg lika sur ut fortfarande... det kanske i själva verkat var HON som var den sura av dem??)

Sen har vi det lilla mysiga resesällskapet, två unga tjejer o en mormor. De pratar om mysiga saker... om att lösa korsord... tomatplantor, att renovera hus o annat. De pratar hela tiden o jag blir glad när jag hör dem.


Det ska bli skönt att ha sällskap när jag åker tillbaka till Ön på måndag kväll.


Ser fram mot helgen :)

...ibland har man det rätt lyxigt på jobbet ändå.


Idag har vi haft så lite barn på dagis så vi har haft utflykt till Visby. Jag skulle ha börjat kl. 6,00 idag men eftersom att vi var så många personal så mötte jag upp de andra i stan kl. 9,30. DET är lyx!! Men det kan vi vara värda efter att ha jobbat häcken av oss hela terminen + att vi inte får ut ordentliga semestrar! Nu ska ju jag inte klaga vad gäller semester... eftersom att jag får en spontan-semester nästa vecka... + tre veckor till sen igen.

Slutade iaf kl. 13 idag när de andra åkte tillbaka till dagis. En arbetsdag mellan 9,30-13,00 kan man leva med va?! :) 

Nu väntar en helg i Kalmar först o främst. Åker med båten kl 7,20 imorgon bitti.... det har blåst nu i flera dagar så jag får väl vänta mig en gungig färd... "gammal sjö" är värst...
Min ena katt Nalle är redan helt "mattesjuk", han kan inte LEEEVA utan mig! Han känner på sig att jag ska iväg tror jag... för han är tok-kelsjuk o ska vara där jag är hela tiden... för att inte tala om hur han kommer va när jag kommer hem...  Den andra katten, Merengu är oxå sällskapssjuk, med det är hon jämt.

Jaha ja! Inför Kalmar o fest i dagarna två så har jag lyckats få en dunderfin solbränna med matchande soleksen. Solbrännan o eksemen matchar VERKLIGEN klänningen... nooooot! En o annan partyfinne kan jag oxå lyckats odla... perfekt...
Packningen är nästan klar iaf o jag vet inte huuur jag ska hinna använda alla kläder o alla skor! Man kan tro att jag ska va borta i 1 månad eller nåt!! Väskan är knökafull! 18 par skor, 2 jackor o tre nessesärer... typ..
Det är ju märkligt att man ska lyckas packa ner så mycket onödiga saker "bara ifallatt" man skulle vilja använda det... Det kan va saker man inte använt på ett halvår... men JUST imorgon kaaaaaanske jag vill ha det! Suck... man blir ju trött på sig själv iblan. När jag har bilen med mig över till fastlandet så har jag ALLTID massor med onödig packning, det är ju ändå inget man måste gå o dra på. Annars KAN jag faktiskt packa effektivt oxå.

Ikväll blir det iaf till att göra sig extra fin med peeling, fila fötter, måla naglar o raka o dona :)

ÄNTLIGEN!

...har mina träskor kommit!! Skickade efter ett par träskor för typ en månad sen, leveranstiden skulle va 2-7 dagar... o efter två veckor fick jag ett mail att de var försenade... IDAG fick jag dem iaf! Eftersom att jag var rädd att de skulle bli små så tog jag sen storlek större... Men det hade jag inte behövt göra, en 37:a hade nog varit perfekt. Men hellre att de är aningen stora än att hälen hänger utanför :)

Fick hem min blå klänning igår oxå, den var såklart jättefin :) Det stora problemet är dock BH:n... men det löser sig nog :) Ser verkligen fram mot helgen i Kalmar, det ska bli skönt att komma hemmifrån. Sen fick jag lite spontan-semester hela nästa vecka som som inte var planerad... DEN veckan ser jag verkligen fram emot... ;) Hihi... Får besök från Kalmar o vi får väl se hur det går... spännande o lite nervöst...