♥ Smaskig kola

Köpte asagod kola i butiken "Lyckliga jag" (ja de säljer kola, kläder o mina favvosmycken från miOmolly) 
I alla fall fick jag en idé om att att experimentera med mitt goda chokladkola-recept, tror faktiskt receptet kommer från mormor egentligen... bästa chokladkola-receptet är det iaf!! 
Det jag gjorde idag var att prova att strössla över lite olika smaker, idag testar jag: vitt strössel, lakritsflakes och flingsalt. Jag har inte kunna smaka än så jag återkommer med recension :)
 
 
Recept:
 
100g smör
1dl socker
1dl sirap
3msk kakao
1tsk vaniljsocker
 
Koka i ca. 5-6 minuter. Häll upp i en form på ett bakplåtspapper o låt kallna o stelna. 
Jag lät kolan stå i ca 5 minuter innan jag strösslade på lite försiktigt. Då hade en "hinna" hunnit bildats och strösslet stannade på ytan men fastnade i kolan. Strösslar man för tidigt så skulle jag tro att det sjunker ner för mycket. 
(misslyckas man så man inte kan skära går det jättebra att äta kolan halvgeggig med sked) 
 
MUUUMS!
 
 

♥ Fredagstrött

Ja.... fredagstrött deLux.... 
Öppnade idag på jobbet, vilket innebär att jag ställer alarmet, klockradion på kl. 5,30, mobil-larmet på 5,35 och så ska jag vara på jobbet kl. 6,15....... Imorse när jag tittade på klockan var den 6,27.............. 6,27?!!!!!!  FUUUCK!! Jag hade försovit mig för första gången i mitt liv när jag öppnar på jobbet!!!!!!!!!!!!!!!!! Skyndade mig att slänga iväg ett sms till nästa personal som börjar 6,45, hon var vaken o nästan på väg redan. Jag hoppade in i duschen o fixade mig o efter en halvtimma var jag på jobbet. jag hade alltså glömt trycka på alarmet på klockradion + sovit så hårt att jag inte hört mitt tysta alarm på mobilen, blir till att ändra alarmsignal nu....
Fy vad jag hatar att försova mig... Behövde ett STORT glas vin ikväll efter jag skjutsat Ola till jobbet. 
 
 
 

♥ Min lilla örtagård gror

Kolla kolla!!! Mina citronkärnor har grott!!! Det kommer upp små gröna "grejer" :) o mina paprikor växer så det knakar! Dax att plantera om dem. 
 

Vilken lycka ♥