♥ Pulled Chicken

Vi har fått kycklinglår med Icas Matkasse några gånger.... det är INTE Olas favoritmat om man säger så.... 
Så de där kycklinglåren har fått flytta in i frysen.
Idag blev det frysrensning OCH kylskåpsrensning - Pulled Chicken är perfekt att göra på kycklinglår, öl som inte är god att dricka och bbq-sås som smakar lite för mycket whisky.
Jag läste lite på olika recept o körde sen en egen variant:
 
Kycklinglår (det är inte mycket kött på så ca. 6 bitar för 2pers)
Honey Chipotle bbq-sås nästan en hel flaska
Nån Jack daniels bbq-sås som vi ville bli av med
Lite vatten
En öl (spelar ingen roll om den är äcklig... det är liksom lite mustigheten man vill åt. Vi tog en i kylen som vi visste att vi inte gillade)
Två kycklingbuljonger
Salt o peppar
Två gula lökar
Tre vitlöksklyftor
 
Ja det var nog allt...
 
Jag la allt i en gjutjärnsgryta och rörde runt lite. In i ugnen i två timmar på 175 grader.
Sen var det bara att plocka ur kyklinglåren ur grytan och gaffla loss allt kött från benen. Mixa själva såsen den kokat i och häll över lite på den gafflade kycklingen så att den tar smak o blir saftig o god. 
 
Vi åt det med mjuka och hårda tortillabröd, smältost i burk (otäckt men ändå så gott) vitlökssås (min hemmagjorda), avocadoröra, gul mild jalapeno och majs. 
 
 
Man blir ju bara så glad när man lyckas fösta gången man provar att laga nåt!!
MUUUUUUMS! 
 

Kommentera här: